دربارهی این رمان بسیار نوشته شده است و بسیار نوشته خواهد شد، داستانِ تیرهبختیِ مردمانی که گویی هیچگاه ستارهی نحس زندگی، دست از شانههایشان برنمیدارد: چه خوب باشی، چه بد. رمانی پرتنش، با نگارشی از جنسِ سیال ذهن و اختلال زمانی که، ما را به جهانِ کتاب «خشم و هیاهو» ویلیام فاکنر میبرد. داستانِ این رمان اما، در ایران و در بین سالهای ۱۳۱۳ تا ۱۳۵۵ رخ میدهد و شخصیتهای آن همراه با سیالیتِ زمان پیش میروند: «...عقربهها درست راسِ ساعت پنج و نیم قفل شده بود. در ساعتِ پنج و نیم بعدازظهرِ سال 1325 در یک روز گرم تابستان....» داستان اما به گرمای این تابستان نمیماند، سرد میشود و برفی.
«سمفونی مردگان» در شهر اردبیل شکل میگیرد. شهری که در خیال نویسنده نقش بسته، از نظرش چنین مینماید: «اردبیل سر ایران است و شهریست که ریشههای تاریخی فراوانی دارد. زمانیکه زمستان میشود اولین برف در اردبیل میآید، اولین نشانهی سرما و این یکی از جاذبههایی بود که من را به این شهر کشاند».
شنیدن سمفونی
نسخهی صوتی «سمفونی مردگان» اما حال و هوایی دیگر دارد افزون بر خواندن کتاب. روایتگر «سمفونی مردگان»، حسین پاکدل بازیگر و مجری با سابقهی سینما و تلویزیون است که، با لحنی صمیمی واژهواژهی اثر را زنده میکند. حسین پاکدل که در دههی شصت، دوستیِ عمیقی با عباس معروفی داشت، خطبهخط کتاب را در کنار نویسنده تجربه کرده است، و از این روست که او میتواند روایتگر قابلِ اتکایی برای گوش و قلب مخاطبِ کتاب صوتی «سمفونی مردگان» باشد.
سمفونیِ آوایی، سمفونیِ نگارشی
دغدغه و چالش بزرگ مجموعهی آوانامه در صوتی کردن رمان «سمفونی مردگان» از ابتدا، این بود که چگونه سیالیتِ زمانی متن را، بهخوبی و درستی به مخاطباش انتقال دهد. از اینرو با تلاش بسیار، مجموعهی موسیقی فراوانی که با داستان و فضای کتاب همخوانی داشته باشد گلچین شد و در گوشهگوشهی خطوطِ «سمفونی مردگان»، با جابهجاییهای زمانیاش همراه و همسو گشت تا مخاطب، با اثر صوتی «سمفونی مردگان» همدلی داشته باشد.
- گوینده: حسین پاکدل
- نویسنده: عباس معروفی
هیچ دیدگاهی ثبت نشده است
برای ارسال دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.